KIES EEN ZORGVERZEKERING!

zorgverzekering

KIES EEN ZORGVERZEKERING!

6 Gratis tips bij het kiezen van een zorgverzekering

1. KIJK, VERGELIJK EN BESLIS!

Bijna oud jaar? Tijd voor een nieuwe zorgverzekering! Vergelijk op verschillende sites!

http://www.zorgwijzer.nl/zorgvergelijker

http://www.vergelijkzorgverzekering2017.com

http://www.zorgkiezer.nl

https://www.consumentenbond.nl/zorgverzekering

2. ZEG JE POLIS OP TIJD OP!

Je kunt gebruik maken van de overstapservice. De nieuwe zorgverzekeraar zegt dan de oud zorgverzekeraar op. Dit kan tot uiterlijk 31 december 2016. Verder kan een nieuwe verzekering kiezen tot eind januari maar het opzeggen van de oude verzekering moet vóór 1 januari.

3. WELKE ZORG HEB JE NODIG

Welke zorg heb je zeker nodig. Maak een lijstje. Wat gaat dat kosten. (Zie afgelopen jaar). Was de aanvullende verzekering noodzakelijk? Kun je de kosten zelf betalen? Wat kost de aanvullende verzekering en welk deel van de behandeling wordt vergoed. Je kunt basis en aanvullende verzekeringen bij verschillende verstrekkers afsluiten, let dan wel op de voorwaarden.

4. KORTINGEN OP DE PREMIE ZIJN MOGELIJK!

Kun/wil jij je eigen risico verhogen? In 2017 bedraagt het verplichte eigen risico 385 euro. Dit is gelijk aan 2016. Het eigen risico geldt voor bijna alle zorg uit het basispakket. Maar er zijn uitzonderingen. Door je eigen risico te verhogen kun je korting op je premie krijgen. Betaal het hele bedrag in één keer. Bij sommige verzekeraars is het mogelijk om je jaarpremie in één keer te betalen en daarvoor korting te krijgen op de premie.

Verzekeraars met een internetlabel zijn vaak voordeliger. Hierbij is het de bedoeling dat de verzekerde alles via internet afhandelt.

5. COLLECTIEVE ZORGVERZEKERING

Niet alleen werkgevers bieden een collectieve zorgverzekering. Voor bijzondere situaties zijn ook collectieve verzekeringen van onder meer patiëntenverenigingen, gemeenten, vakbonden, ouderenorganisaties.

6. NATURAPOLIS – RESTITUTIEPOLIS – BUDGETPOLIS

Bij de naturapolis ben je afhankelijk van de afgesloten contracten met de zorgaanbieders. Je kan niet je eigen zorgverlener kiezen. Je kunt er ook voor kiezen een nog beperktere polis te kiezen; de budgetpolis. Bij de restitutiepolis heb je meer de mogelijkheid om te kiezen naar welke zorgverlener je gaat. De bovenstaande verschillen tussen natura- en restitutiepolis gelden niet voor spoedeisende hulp.  Het maakt dan niet uit welk ziekenhuis gecontracteerd is. Je mag bij acute zorgbehoefte naar elke huisartsenpost of ziekenhuis.

Sniekers Financieel Maatwerk ontzorgt ! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roel Sniekers van Sniekers Financieel Maatwerk

Product: Zorgverzekering