BKR: STA JIJ WELEENS ROOD? DAN STA JE BKR GEREGISTREERD!

Sta jij wel eens rood? Dan sta je BKR geregistreerd!

Of ben je in het bezit van een creditcard?

Als je zoek naar een lening bijvoorbeeld een hypotheek kunnen de nieuwe BKR regels moeilijkheden geven. Per 1 december 2016 registreert het BKR (Bureau Krediet Registratie) kredieten en leningen eerder, ook klanten die -weleens- rood staan of een creditcard in hun bezit ebben worden geregistreerd. Kredieten en leningen vanaf € 250, met een looptijd langer dan 1 maand worden geregistreerd. Voor die tijd werden alleen kredieten geregistreerd vanaf € 500 en een looptijd langer dan 3 maanden.

DE NIEUWE BKR REGELS BETEKENEN VOOR JOU

De nieuwe regels hoeven niet nadelig te zijn. Wanneer je een *positieve registratie hebt gaan geldverstrekkers juist graag met jou in zee. Een nadeel kan zijn dat je door een positieve registratie minder hypotheek kunt opnemen. Doordat kredieten eerder geregistreerd staan worden deze meegenomen in de bedragen die je kunt lenen. Hoe meer kredieten of leningen je hebt hoe minder je kunt lenen. Eigenlijk geldt dit voor iedereen die weleens rood staat of zelfs maar de mogelijkheid heeft om rood te staan op de betaalrekening.

Daarnaast verandert er nog iets. Als je inmiddels een hypotheek hebt en je komt in de betalingsproblemen dan wordt er tot 1-12-2016 bij 120 dagen achterstand een BKR-melding gedaan. Dit wordt gewijzigd in 3 termijnen.

De reden hiervoor is dat de klanten die een lening aangaan nog beter moeten worden beschermd. Door deze eerdere registratie verwachten kredietverstrekkers dat er eerder ingegrepen kan worden bij problemen.

* Betaalt je altijd netjes op tijd dan blijft je registratie positief. Dit is ruim 90% het geval. Negatieve registratie duidt op een betalingsachterstand. 

Bekijk ook de video van de bkr: https://vimeo.com/140630099

Voor goed een financieel advies op maat, neem je contact op met

ROEL SNIEKERS van SNIEKERS FINANCIEEL MAATWERK.

Product: Hypotheek, nieuw BKR registratie.